top of page

Human Design, Kendini Tanıma Kılavuzu

Updated: Apr 11, 2023




Ben kimim?

Neden buradayım?

Ruhumun amacına en iyi nasıl ulaşırım?

Bunlar her kültürün cevaplamaya çalıştığı sorular. Her insanın özünün kalbine ulaşmanın en iyi yollarından biri İnsan Tasarımıdır. I Ching, Çakra Sistemi, Astroloji ve Kabala dahil olmak üzere birçok eski modalitenin entegrasyonundan yaratılan Human Design, 1987'de Ra Uru Hu tarafından indirilen nispeten yeni bir sistemdir ve hediyelerimizin ve zorluklarımızın ne olduğunun farkına varmamızı sağlar. Ayrıca, bunlarla en etkili şekilde nasıl çalışılacağı konusunda bizlere kılavuzluk eder.


Human Design ile sizi diğerlerinden farklı kılan şeyleri keşfedersiniz. Doğru kararlar vermek ve nihayetinde daha kolay ve tatmin edici bir hayata ship olmak için stratejiler ve tekniklerin yanı sıra psikolojinize dair derin içgörüler sunar. Human Design, grafiğinizi hesaplamak için doğum verilerinizi kullanır.


Grafiğinizi anlamak, Tip ve Otoritenizin temel stratejisinden başlayarak size basit araçlar sağlar. Grafiğiniz, dört Türden hangisi olduğunuzu gösterir ve kişisel Otoritenizle birleştiğinde, doğru kararları verme stratejisini belirler.


Human Design en temelde 4 tipten oluşmaktadır









Jeneratörler , nüfusun yaklaşık %70'i ile gezegendeki baskın Türdür. Onlar gezegenin itici yaşam gücüdür. Stratejileri yanıt vermek ve yanıt yoluyla tatmin bulmak ve hayal kırıklığından kaçınmaktır. Açık ve kuşatıcı bir auraları vardır ve kendileri hakkında bir şeyler öğrenmeleri gerekir.

Projektörler nüfusun yaklaşık %20'sini oluşturmaktadır. Stratejileri, Davet'in başarıya ulaşmasını beklemek ve acıdan kaçınmaktır. Odaklanmış ve sürükleyici bir auraları vardır ve diğerini öğrenmeye ve anlamaya ihtiyaçları vardır.

Manifestörler, nüfusun yaklaşık %9'unu oluşturur. Stratejileri, barışı bulmak ve öfkeden kaçınmak için harekete geçmeden önce bilgi vermektir. Kapalı ve itici bir auraları var ve başkaları üzerindeki etkilerini anlamak için buradalar.

Reflektörlerin nüfusun %1'inden biraz fazlasını oluşturur. Stratejileri, netlik bulmak için kararlar vermeden önce ayın tam bir döngüsünü beklemek, daha fazla sürpriz ve daha az hayal kırıklığıyla dolu bir hayata yol açmaktır. Dirençli ve örnek bir auraları var ve tanımlamak yerine yansıtmayı öğreniyorlar.








Profil, İnsan Tasarımının diğer bir temel bileşenidir. Tasarıma daha fazla nüans katıyor ve bizi gerçekten farklılaştıran şeyin derinliklerine iniyor. Başkalarıyla, örneğin aynı Tip ve Otoriteye sahip kişilerle belirli özellikleri paylaşırken, farklı bir Profil sizi çok farklı yollara götürür. Belirli rolleri oynamayı öğrenirken giydiğimiz bir kostüm olarak görülebilir. Bu roller, kendi özel parçamız aracılığıyla başkalarıyla ilişki kurduğumuzda ve onları etkilediğimizde, yaşam deneyimimizi zenginleştirir. Toplamda, birbiriyle kombinasyon halinde temel temaları temsil eden altı ana rol ile 12 Profil vardır.









Grafiklerimiz 9 merkezden oluşmaktadır. Her Merkezin belirli bir işlevi vardır ve bunların nasıl doğru şekilde çalıştıklarına ve yanlış çalıştıklarında davranışı nasıl etkilediklerine dair işaret levhaları vardır.

Merkezler Tanımlı (renkli) veya Açık (beyaz) olabilir. Merkezlerin tanımlanma ve birbirine bağlanma şekli tipinizi, yetkinizi ve daha fazlasını belirler.

Grafiğinizdeki açık bir merkez, şartlanmanın veya fiziksel varlığınıza alınan dış etkilerin birincil alıcılarından biridir. Bu alıcı, zihninizin karar verme sürecini etkiler ve İnsan Tasarımı Sisteminin benlik olmayan dediği şeyi yaratır. Benlik olmayan, gerçek benliğinizden ziyade koşullanmadan türetilen stratejilere dayalı kararlar vermenize yol açar.

Her Merkezin içinde Kapılar vardır. Kapılar, Merkezler arasındaki iletişim akışını sağlayan giriş ve çıkış noktaları olarak görülebilir. Bir Gezegen tarafından etkinleştirilen (renkli) bir Kapı, yaşamınızdaki tutarlı bir temayı veya rolü tanımlar. Grafiğinizin içinde, I'Ching'in 64 heksagramına karşılık gelen 64 Kapı vardır.


Tasarımınızı öğrenmek ve yaşamaya başlamak yaşamınızı ve kendinizi anlamak için sizlere kılavuzluk eder. Kendinizi çok daha derinden tanımanızı ve sevmenizi sağlar.

Sennur Kahraman Değerli ile Human Design Zihin koçluğu 2 buçuk saatlik bir seanstan oluşmaktadır. Tasarımınızı detaylı bir biçimde öğrenmek ve yaşamınıza nasıl uygulayacağınız konusunda koçluk almak isterseniz buradan seans ve randevu detaylarına ulaşabilirsiniz.

25 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page