top of page

Nefesin Önemi

Updated: Aug 8, 2023

YAŞAMIMIZ ALDIĞIMIZ İLK NEFESLE BAŞLAR VE VERDİĞİMİZ SON NEFESLE SONA ERER....


Nefes bizim bu yaşamın kaynağıyla aramızdaki bir bağdır ve aslında her nefes döngüsünde hayatla olan bağımızın devamlılığını sağlamış oluyoruz. Onu kaybettiğimiz anda yaşam ile bağımız tamamen kesilmiş oluyor. Besinsiz , susuz bir süre ayakta kalabiliyoruz fakat nefessiz sadece dakikalarımız var… Nefes Terapisi nedir sorusunun cevabı ise sizin bu kaynakla bağınızın kuvvetlenmesidir aslında


Nefes almak doğal bir dürtüdür ve bunun için bizim bir şey yapmamıza gerek yoktur diye düşünsek de, biz malesef 3 yaşından itibaren onu olması gereken doğal şeklinde almaktan uzaklaşıyoruz. Nefes almayı unutuyoruz,nefesimizi blokajlıyoruz..


Nefes insan yaşamına üç aşamada etki eder, bedensel-zihinsel-ruhsal. Tıpkı varlığımız gibi onu da tüm katmanlarda görebiliriz. Bundandır ki nefesi, onun karakterini bir bütün olarak ele alıp olması gerektiği şekilde işlemesini sağlamalıyız.




Nefes öncelikle bedenimizin en önemli enerji ve besin kaynağıdır. Oksijen azlığının hücrelerin yaşam kalitesini etkilediği kesindir. Hücrelerimiz nefesle aldığımız oksijen sayesinde beslenir, hücrelerde yakılan oksijen sayesinde ortaya çıkan enerji bizim yaşam kaynağımızdır. Bazı araştırmalar göstermiştir ki bedenin %70 besin ihtiyacını nefesle alınan oksijen oluşturur ve bu oran beslenme ya da başka bir takviye ile kapatılamaz.


Nefes almak vücudu koruyan beyaz hücreleri içeren lenf sıvısının akışını kontrol eder. Hücrelerin oksijen miktarını kısıtlayan fazla sıvı ve çok miktardaki toksik madde lenf sistem tarafından dışarıya atıldığı için vücudun hücreleri lenf sistemine bağlıdır. Lenf sistemi ise bizim nefes alışımızın verdiği tempoyla faaliyette olur. Etkin bir lenf ve bağışıklık sistemi ile birlikte sağlıklı bir kan dolaşımına sahip olmak istiyorsak nefes alış verişimizi olması gereken düzeye getirmemiz gerekir. Derin nefesler vücudun toksinleri yok etme hızını arttırır.


Yapılan araştırmalar dünyada yaşayan insanların %90 'ının nefes kapasitelerinin sadece %20-30 unu kullandıklarını göstermiştir. Bu da adeta 100 tohumluk bir tarlanız varken elinizde 30 tohum varmışcasına , birçok yerin yeterli oksijen alamaması anlamına gelmektedir. Başta kanser olmak üzere bir çok hastalığın en önemli sebeplerinden bir tanesi budur. Nefes terapisi nedir sorusuyla aslında nefesin bizim için ne kadar önemli olduğunu anlayacaksınız, daha sonra en değerli varlığınız için sorumluluk almak sizin elinizdedir.


218 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page